Tények az immunrendszer és a béta-karotin kapcsolatáról

904
HOZZÁSZÓLÁS:

Az immunitás nagyon bonyolult, összetett rendszer, amelyben vérsejtek és fehérjék ármáimmunsejtek-bakteriumok-virusokdiái védik a szervezetet a mikroorganizmusok (vírusok és baktériumok), egyéb idegen anyagok és ráksejtek ellen. Ahogyan öregszünk, az immunrendszerünk egyre kevésbé hatékonnyá válik, amitől egyre inkább fogékonyak leszünk a betegségek iránt.

Cikk hirdetés 8.

Egy időben azt hitték, hogy az immunrendszer gyengülése az öregedés folyamatának természetes része. Sok kutató azonban azon a véleményen van, hogy az időskori immunitási problémák legfőbb oka a hiányos táplálkozásban rejlik. Ezeknek a vizsgálatoknak az alapján úgy tűnik, hogy az immunrendszerét erősnek őrizheti meg egyszerűen azáltal, hogy megfelelő kiegészitők szedésével a kulcsfontosságú tápanyagokat a kívánt szinten tudja tartani.

A béta-karotin jelentősége

Számos vizsgálat kimutatta, hogy a különböző rákok előfordulása gyakoribb az olyan embercsoportok körében, akiknek a vérében alacsony a béta-karotin koncentrációja. Ennek egyik magyarázata, hogy a béta-karotin antioxidáns; megvédi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásával szemben, amely rákhoz vezethet.

Az újabb vizsgálatok szerint azonban a béta-karotin specifikus hatást fejt ki az immunrendszerre. Egy fontos vizsgálatban 21 HIV-pozitív betegnek nagyon nagy adag (180 mg, vagy 300 000 NE) béta-karotint, vagy placebót adtak. Négy hét elteltével a béta-karotint kapott betegek vérében több olyan faktor koncentrációja lényegesen megnőtt, amely a fertőzés leküzdésében működik közre; többek között a T sejtek száma is nagyobb lett, amely a szervezet védekező rendszerének nélkülözhetetlen komponense.

Jó béta-karotin forrás a kajszibarack, a kantalup-dinnye, a brokkoli, az édesburgonya és a tök. A béta-karotin kiegészítő alakjában is kapható. Szedjen naponta 25 000 NE-et.

904
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3424
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]