Szuperimmunitás – valóban a védőoltás a válasz?

901
HOZZÁSZÓLÁS:

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a fertőző betegségek terén egy globális krízisoltas_ küszöbén állunk. Nincs olyan ország, mely biztonságban lenne. Egyetlen ország sem engedheti meg magának, hogy e fenyegetést továbbra is figyelmen kívül hagyja. Az 1995-ben világszerte bekövetkezett 52 millió haláleset közül 17 milliót fertőző betegségek okoztak, s ebből 9 millió gyermek volt.

A vakcináció megvédhet minket

Cikk hirdetés 8.

A vakcinációt régóta a modem tudomány csodájaként üdvözlik, s ahogy belépünk a harmadik évezredbe egyre csak növekszik a védőoltások száma, melyek gyermekeinket hivatottak megvédeni a fertőző betegségektől.

Ezek alapvetően olyan betegségek, melyeket mindannyian elkaphatunk. Vagy emberről emberre terjednek, mint például a bárányhimlő, vagy állatról emberre, mint például a veszettség.

A legtöbb fertőző betegséget a bélrendszeren vagy a légzőrendszeren keresztül kaphatjuk el, a veszettség vírusa és a merevgörcsöt (tetanusz) okozó baktérium azonban a bőrön keletkezett seben keresztül jut be a testbe.

A gyermekekkel kapcsolatban a legtöbbet a következő betegségekről hallunk: kanyaró, mumpsz, agyhártyagyulladás, szamárköhögés, bárányhimlő és tuberkulózis.

Hogyan működik a vakcináció?

Egy adott betegséggel szembeni immunitás természetes körülmények között megjelenik, amikor a gyermek elkapja a fertőző betegséget, mint például a kanyarót. A gyermek immunrendszere támadást indít a vírus ellen, antitestek termelődnek s csatlakoznak a csatához.

Amint a fertőzést a gyermek szervezete legyőzi, a kórokozókat elpusztítja, a tünetek elmúlnak, az antitestek azonban tovább termelődnek, s védik az erődítményt ugyanazon ellenség további esetleges behatolásával szemben.

A védőoltás azon az elgondoláson alapszik, hogy ugyanezt az immunitást úgy is létre lehet hozni, hogy vagy kész antitesteket vagy élő, elpusztított vagy az adott mikroorganizmus úgynevezett ártalmatlan változatát juttatjuk a szervezetbe, ami egy mini támadásra serkenti az immunrendszert, s ennek során jönnek létre az antitestek. Ezt mesterséges immunitásnak nevezzük.

Jelenleg az Egyesült Királyságban a gyermekek jelentős mennyiségű, huszonnégy adag vakcinán vannak túl, mire iskolába kerülnek. A meningitis (agyhártyagyulladás) C elleni oltást 200l-re teljes körűen bevezették huszonötödikként.

901
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3424
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]