Erősítse immunrendszerét barátkozással!

908
HOZZÁSZÓLÁS:

Akár hiszi, akár nem, immunrendszerét is támogatja, ha van egy vagy inkább baratokkét-három barátja. Lehet, hogy meglepően hangzik, de minél nagyobb társas életet él, annál kisebb az esélye, hogy náthás lesz.

A társas élet bizonyított jótékony hatásai

Cikk hirdetés 8.

A hosszú évekig tartó vizsgálat alatt dr. Dávid Skoner, a Pittsburghi Gyermekkórház Allergológiai és Immunológiai Osztályának vezetője és kollégái több mint ezer férfit és nőt oltottak be náthavírusokkal, hogy megállapítsák, kik a legfogékonyabbak a betegségre.

A résztvevőket egy hétre hotelszobákba költöztették be, ahol azok olvasással, tévénézéssel és pihenéssel töltötték az időt. Előbb azonban a kutatók pszichológiai teszteket végeztettek velük, hogy meghatározzák, melyik személyiségtípusba tartoznak. A szállodai hét során egyesek náthásak lettek, mások nem. Dr. Skoner összegzése szerint újra és újra az derült ki, hogy elsősorban a magányos típusba sorolt emberek betegednek meg.

A tanulság nyilvánvaló. Az elszigeteltség miatti stressz negatívan hat az immunrendszerre, míg a pozitív kapcsolatok megakadályozzák a stresszhormonok, például a kortizol immungyengítő hatását.

A szakemberek arra jutottak, hogy azok, akik legfeljebb három emberrel érintkeztek — beleértve a házastársakat, szülőket, gyerekeket, barátokat és kollégákat – legalább kéthetente egyszer náthásak lettek. A betegség négyszer nagyobb valószínűséggel érte utol őket, mint azokat a társaikat, akik legalább hat személlyel tartották a kapcsolatot.

„Ez jól mutatja, milyen fontos a stresszmentes életre való törekvés – mondja dr. Skoner. – Ehhez pedig nem árt sok barátot szerezni akár a munkahelyen, akár a templomban vagy az iskolában.”

Nehézkesen mozog a társas kapcsolatok világában? Dr. Rabin szerint az immunrendszer támogatása érdekében akkor is tanácsos aktív életet élni, ha valaki egyébként nem barátkozik könnyen. Vágjon bele: egykettőre leküzdheti beilleszkedési problémáit, új barátokra lelhet, és még egészségesebbé is válhat.

908
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3461
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]