Hogyan javítja a érintés az immunrendszer hatékonyságát?

837
HOZZÁSZÓLÁS:

Kínai orvosi szövegekben már négyezer évvel ezelőtt értekeztek az érintés pozitív hatásairól. A nyugati orvoslás szintén évszázadok óta ajánlja terápiás módszerként. Közelmúltbeli vizsgálatok is megerősítiMassagek, hogy a masszázs oldja a stresszt, ezáltal pedig kedvezően befolyásolja az immunrendszer működését. Semmi kétség, a masszázs évszázadok óta hatékony gyógymódnak számít, Keleten és Nyugaton egyaránt.

Az érintés csodálatos ereje

Cikk hirdetés 8.

Egy vizsgálat során húsz férfit, akiknek az immunrendszerét HIV-vírus gyengítette, hetente ötször mintegy 45 percig masszíroztak egy hónapon át. Dr. Gail ironson, a Coral Gables-i Miami Egyetem pszichológia- és pszichiátriaprofesszora az alábbi megállapításokkal összegezte a kutatás eredményeit.

Egy hónap elteltével a korábbiakhoz képest kisebb mértékű szorongást és javuló immunfunkciókat tapasztaltak a kísérlet alanyainál. Szervezetükben emelkedett a citotoxikus T-sejtek száma, amelyek segítik az immunrendszer működésének szabályozását. Ezenkívül az érintetteknél nőtt azoknak a sejteknek a száma is, amelyek a vírusokat és a tumorsejteket pusztítják.

Dr. Ironson és két kollégája a miami Érintéskutató Intézetből nemrégen fejeztek be egy másik vizsgálatot, amelynek keretében mellrákkal küzdő nőknél kutatták a masszázs hatását. A mellrák l-es vagy Il-es stádiumában műtéten átesett harmincnégy asszony hetente két masszázst kapott öt héten át.

A kísérletet követően a résztvevők a depressziós hangulat, a szorongás és a betegségük miatt érzett harag mértékének csökkenéséről számoltak be, szervezetükben pedig kimutathatóan megsokszorozódott a természetes ölősejtek száma, valamint az érzelmi állapot szabályozásában szerepet játszó ingerületátvivő anyagok, a dopamin és a szerotonin mennyisége.

837
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3394
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]