Hogyan erősíti a nevetés az immunrendszert?

1013
HOZZÁSZÓLÁS:

A tudósok felismerték, hogy az agy meghatározott területének aktivitása nevetést vált ki, egnok-holgyek-lanyok-mosoly-tea-boldogsag-anya-csaladanyay szívből jövő kacagás pedig segít távol tartani a védekezést gyengítő stresszhormonokat az immunsejtek receptoraitól.

Mi történik a szervezetben nevetés közben?

Cikk hirdetés 8.

Hahotázáskor a szívritmus és a vérnyomás csökken, az izmok ellazulnak. Ezek az immunerősítő változások bizonyítják, hogy a szellem ereje képes a szervezet — konkrétan az immunrendszer – hatékony működésének megőrzésére.

A rendszeres nevetés, jókedv így járul hozzá az egészséges, termékeny élethez: elősegíti a fertőzések leküzdését, tágítja az ereket, felgyorsítja a szervezet regenerálódását, és javítja az általános egészségi állapotot.

Még a borús természetűeknek is használ, ha időnként nem veszik olyan komolyan az életet. Negyven, nem a humorérzékéről híres személynek egy drámai filmet viccesen kellett kommentálniuk a Pennsylvania Állami Egyetem vizsgálatában.

Ugyanazokat a pozitív immunerősítő hatásokat mutatták ki náluk, mint a másik negyvenfős csoportnál, amelynek tagjai rendszeresen humorral oldották fel a különféle helyzeteket. Erről számolt be a kutatás vezetője, dr. Michelle Newman pszichológus.

A pozitív életszemlélet javítja az életminőséget

Az optimizmus, a dolgok humorral való kezelése számos kísérlet szerint jelentős életminőség-javulást, sőt élettartam-növekedést eredményez. A stresszt is jobban át lehet vészelni, ha a nehézségek ellenére igyekszik megőrizni életkedvét.

Valójában a nevetés csak egy a számos immunerősítő lehetőség közül, amelyeket a test és lélek kapcsolatát felderítő szakemberek vizsgálnak.

Rengeteg tevékenységnek vannak az immunrendszerre pozitív hatást gyakorló elemei. Idetartozik a barátokkal való együttlét, az optimizmus, a jó fizikai erőnlét, valamint a vallásosság, spiritualitás is.

1013
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3424
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]