Hogyan erősítheti immunrendszerét?

866
HOZZÁSZÓLÁS:

Ha Ön az utóbbi években túl sok feldolgozott élelmiszert vagy cukros ételt fogyasztotimmunrendszert, allergiája, illetve ételérzékenysége van, naponta ki van téve a szennyezett levegőnek, általában fáradtnak érzi magát, gyakran megfázik vagy elkapja az influenzát, naponta 8 óránál kevesebbet alszik vagy álmatlanságban szenved, rendszeresen használ mobiltelefont, állandó stresszben él, visszatérő élesztő vagy egyéb gombafertőzése van, rendszeresen fogyaszt csapvizet vagy szénsavas üdítőitalt, gyakran dohányzik vagy fogyaszt alkoholt,- akkor mindezekkel egészen biztosan árt az immunrendszerének, és csökkenti a szervezete ellenálló képességét.

Immunrendszerünk összetett működése

Cikk hirdetés 8.

Immunrendszerünk rettentő bonyolult elrendezésében sok különféle immunsejtet illetve vegyi hírvivőt, többek között hormonokat, eikozanoidokat és enzimeket állít csatasorba. Hogy mindez hatékonyan működhessen, a rendszert jól el kell látni kiváló minőségű fehérjékkel és a létfontosságú vitaminokkal. Az alultáplált népek azért annyira fogékonyak a járványos megbetegedésekre, mert immunrendszerüket meggyöngíti a főként fehérjehiány miatt elégtelen táplálék.

Aki általában biztosítja az összes fontos fehérjét, aminosavat és a vitanutrienst (melyeket az immunrendszer igényel), azok sokszor sok szénhidrátot is fogyasztanak, – ekkor szintén nem tudják kihasználni az immunitásuk csúcsteljesítményét.

Milyen tápanyagokkal támogathatjuk immunrendszerünket?

A sok szénhidrát (különösen a cukrok) bizonyosan magas vércukorszinthez vezet, az pedig nagy mennyiségű inzulin elválasztását okozza. Az emelkedett inzulinszint súlyosan megterheli az immunrendszerünket. A vércukor – és inzulinszint mérséklésével sokkal magasabb készültségi fokon tarthatjuk az immunrendszert. Érdemes tudni, hogy bármiféle cukrot eszünk, az akadályozhatja a fehérvérsejtjeinket abban, hogy megtámadják, elpusztítsák a behatoló kórokozókat, vírusokat.

A cukor fogyasztása, akár 12 órával is elhúzódó kedvezőtlen hatást okozhat immunitásunkra. Cukrok fogyasztásával csökken szervezetünk antitest termelése, ami által a különböző “behatolókat” később észleljük,- ráadásul a fehérvérsejtek mozgósítása sem kellő időben történik.

Fontos még, hogy étrendünkben biztosítsuk a megfelelő esszenciális zsírsavak bevitelét, ugyanis az omega-3 és omega-6 egyensúlya igen fontos a kémiai hírvivők, -a hormonok és cikozanoidok termeléséhez. Ezek mutatnak utat az immunrendszernek a cselekvésre.

A fent felsoroltak “faktorok” közül minél több szerepel az Ön életében, annál hatványozottabban fel kell vértezze magát és immunitását.

Serkentse immunrendszerét a következő természetes élelmiszerek fogyasztásával: 

A brokkoli és a brokkolicsíra bizonyítottan erős antioxidáns hatású, ezért akár mindennapos fogyasztása javasolt. A brokkolicsírának magas a sulforaphan-tartalma, mely igen erős antioxidáns, hosszan tartó immunserkentő hatása van.

A konyhatechnológiában pedig használjon a sütéshez, főzéshez olívaolajat, gyömbérgyökeret, édesgyökeret és citromhéjat, melyek természetes antibiotikus védelmet nyújtanak szervezetének.

866
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3394
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]