Főzési módszerek az erős immunrendszerért

968
HOZZÁSZÓLÁS:

A főzés minden formája elkerülhetetlenül valamilyen tápanyagveszteséghez vezet. Ezért a legjobb módja annak, hogy megfelelően nagy mennyiségű antioxidáns tápanyag jusson gyermeke szervezetébe az, ha étrendje magas százalékban tartalmaz nyers élelmiszereket. A legjobb főzési módszerek a következőek.egeszseges-etel-fozes-szeleteles

Mik a legjobb főzési módok?

Roston vagy serpenyőben sütés

Cikk hirdetés 8.

Ez a módszer rendkívül hasznos hal és sovány hús elkészítéséhez, mivel jóval kevesebb zsírt használ, mint a zsírban sütés.

Gőzölés

Ez kiváló módszer arra, hogy megóvja a zöldségféléket és az egyéb ételeket a tápanyagveszteségtől. A brokkoli például a főzés során elveszíti C-vitamin-tartalmának 60%-át, de a gőzölés során csak 20% a veszteség. A nem túl puhára ún. „al dente” (szilárd, de nem kemény) főzött zöldségek íze sokkal jobb, s sokkal több tápanyag is marad bennük. Csak akkor kell igazán puhára főzni a zöldséget, ha bébipürét készít.

Sütőben sütés

Ehhez a módszerhez kevesebb zsír szükséges még a roston sütésnél is. De ne csomagolja be az ételt alufóliába. Az alumíniumról ma már tudjuk, hogy potenciálisan toxikus fém, s ha érintkezik az étellel, a sütés során átszivároghat abba. Sokkal jobb megoldás, ha egy tűzálló edénybe teszi az ételt, majd lefedi a fóliával úgy, hogy ne érintse azt.

Keverve sütés (stir frying)

Ez egy másik módszer arra, hogy a létfontosságú tápanyagok ne vesszenek el, mivel ehhez csak igen kevés olaj szükséges, s a zöldségek csak kevéssé sülnek át. Ha valamelyik gyermeke ki nem állhatja a zöldséget, ez a módszer csodálatos módja lehet arra, hogy rászoktassa őt, különösen, ha a recept tartalmaz némi tésztát is és egy kis nyers mézet.

Csak extra szűz olívaolajat használjon a keverve sütéshez, amely hőstabil (a sokszorosan telítetlen olajok, mint a napraforgóolaj és a pórsáfrányolaj nem hőstabilisak). Ha ízesítésként egyéb olajat is, mint például dióolajat vagy szezámolajat, hozzá akar adni az ételhez, a sütés végén hintse meg velük az ételt.

968
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3424
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]