Erősítse immunrendszerét álmodozással, meditációval vagy imádkozással!

834
HOZZÁSZÓLÁS:

Az irányított képzelet (más kifejezéssel irányított vagy vezetett imagináció, képfelidézés) egy relaxációs technika, amely az álmodozáshoz hasonlít. Azon alapul, hogy a páciens lelki szemei előtt lepergő, ameditacio_01 meditációt vezető szakember vagy önmaga által előhívott bizonyos képek keltette képzetek erősítik az immunrendszer védekezőképességét a betegségekkel szemben. Ekkor is arról van szó, mint más ellazító tevékenységeknél, hogy lecsillapodik az az agyterület, amely máskülönben fokozná a stresszhormonok terelődését.

Igazolt jótékony hatások

Cikk hirdetés 8.

Különböző vizsgálatok kimutatták, hogy mind az ima, mind a nem vallásos célú meditáció relaxáló hatású. Dr. Harold G. Koenig, a Duke Egyetem (Durham, Észak-Karolina) Vallás-, Spiritualitás- és Egészségkutató Központjának igazgatója arra biztatja betegeit, hogy legyenek nyitottak Isten felé. A szakember azonban egyetért azzal, hogy a nem vallásos hátterű meditáció is hatékony lehet.

A hit gyógyító ereje című könyvében imára vagy más meditációra buzdítja olvasóit, attól függően, hogy melyik áll közelebb hozzájuk. Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy valamilyen hitrendszerrel rendelkezni kell ahhoz, hogy a meditáció, illetve az ima valóban hatékonyan erősítse az immunrendszert.

A Duke Egyetemen végzett vizsgálatok azzal az eredménnyel zárultak, hogy a vallásos emberek tovább élnek. Azoknál, akik rendszeresen vallási szertartásokon vettek részt, alacsonyabb volt az interleukin-6 szintje – ennek a hormonnak stressz esetén megnő a mennyisége, ami súlyosbíthatja a fertőzéseket és a meglévő betegségeket. Dr. Koenig szerint az önmagunkról való időnkénti megfeledkezés, a társas kapcsolatok, a jó barátságok, a közös imádkozás, mások szolgálata a kulcsa az immunrendszer segítésének.

Az Isteni Előrelátás Nővérei minden bizonnyal elsőként értettek volna egyet dr. Koenig tapasztalataival. Amikor a Pittsburghi Egyetem szakértői az apácák kitűnő éjszakai pihenését szigorúan beosztott, zsúfolt napirendjüknek tulajdonították, amely mellett nincs idő az aggodalmakra, a nővérek tiltakoztak.

Szerintük az, hogy ilyen jól alszanak, a helyzetükből adódik. Ők minden éjjel tiszta lelkiismerettel fekszenek le, amelyet vallásos hivatástudatuk erősít.

834
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3394
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]