Ismeri a bioflavonoid vegyületek jótékony hatásait?

923
HOZZÁSZÓLÁS:

A bioflavonoidok kb. 500 vegyületből álló csoportot alkotnak, amelyek a citrus gyümölcsök és számos zöldség– és főzelékféle színét adják. Régebben főleg mint élelmiszer-színezékeket tartottákimmunrendszer-erosites-immunerosites-2 számon, ma már azonban több bioflavonoidot is vizsgálnak pl. a rákkutatás területén is, hogy esetleges betegségmegelőző tulajdonságaikat felderítsék és igazolják.

A bioflavonoidok erélyes antioxidánsok. Rendszerint a C-vitaminnal együtt lényegesek, kölcsönösen fokozzák egymás hatását.
Hagyományosan P-vitaminnak is szokták nevezni a bioflavonoidokat, mert erősebbé, szilárdabbá teszik a hajszálerek, a kapillárisok falát és ezáltal befolyásolják azok átjárhatóságát, permeabilitását. Ha meggyengül a kapillárisfal, a vérből különböző anyagok juthatnak át a környező szövetekbe, vérzések és véraláfutások keletkeznek.

Egyik legismertebb képviselőjük a rutint, melyet eredményesen alkalmaztak már évekkel korábban is a fogínyvérzés ellen. A természetgyógyászok a bioflavonoidokat különböző allergiák és az asztma kezelésére szokták ajánlani, használni. Némelyik szintetikusan előállított bioflavonoid az asztma receptre kapható gyógyszerei között is előfordul.

A bioflavonoidok legjobb forrásai a citrustermések belső fehér héja, valamint a gerezdek közötti válaszfal, továbbá a sárgabarack, a hajdina, a vörös- és a lilahagyma, a földiszeder, a csipkebogyó és az alma.

A HELYES ADAGJUK

A bioflavonoidoknak nincs hivatalosan megállapított, megengedett, ill. javasolt adagjuk. Ezeket a vegyületeket nem is tekintik tulajdonképpen valódi vitaminoknak, mert a hiányállapotukat még nem igazolták. Rendszerint C-vitaminnal kombinálva forgalmazzák őket.

AMIT VÁRHATUNK A BIOFLAVONOIDOKTÓL

Szívbaj

  • Úgy látszik, a bioflavonoidok védelmet nyújthatnak különböző szívbajok ellen. Holland kutatók ebből a szempontból vizsgálták meg 805 idős, 65 és 84 év közötti korú férfi étrendjét. Megállapították, hogy azok között, akik a legtöbb bioflavonoidot fogyasztották, a többiekhez képest még ritkábban fordultak elő szívproblémák. A bioflavonoidok antioxidáns védelme a szív -és érrendszer szemszögéből is érvényes.

Vírusellenes hatás

  • Némelyik bioflavonoidról bizonyos, hogy vírusellenes hatást fejt ki, különösen C-vitaminnal kombinálva, így pl. 100 mg C-vitamin és 100 mg bioflavonoid kombinációja drámai módon megtámogathatja a szervezet ellenálló képességét.
923
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3394
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]