Íme, a 10 legfontosabb immunerősítő tápanyag

1047
HOZZÁSZÓLÁS:

Ahhoz, hogy gyermekeink ellenálló-képessége kiváló legyen, immucanstockphoto13954996nerősítő tápanyagokkal teli ételekkel kell táplálnunk őket. A következőkben részletezzük a tíz legfontosabb vitamint és ásványi anyagot, melyek a gyermekek immunitásának kialakulását nagymértékben elősegítik, s megvédik őket a betegségek és az allergia kialakulásától.

A 10 legfontosabb immunerősítő tápanyag

A-vitamin

Cikk hirdetés 8.

Ez a zsírban oldódó vitamin hatékony antioxidánsként működik, valamint segíti az esszenciális zsírsavak metabolizmusát (anyagcseréjét). Szükséges az aktív csecsemőmirigy fenntartásához, s ezáltal a B- és T-sejt éréshez.

Ezen kívül részt vesz a légző-, húgy- és emésztőrendszerek nyálkahártyájának fenntartásában.

máj kiváló forrása az A-vitaminnak, de mivel zsíroldékony, a túl sok toxikus lehet. Ezért gyermekének maximum hetente egyszer adjon májat.

Béta-karotin

A szervezet a béta-karotint retinollá alakítja, mely az A-vitamin aktív formája. Mivel a szervezet képes az átalakítás mértékét szabályozni, nem áll fenn a veszélye annak, hogy a szükségesnél több halmozódjon fel, így a béta-karotin nem lehet toxikus.

B-komplex

A B-vitaminok, B1, B2, B3, B5, B6, B12 és a folsav együttműködnek, és fontosak az immunrendszer egészséges működésében.

A B6 és B3 segítenek az esszenciális zsírsavakat (EEA-k) gyulladásgátló prosztaglandinokká alakítani. A B6-vitamin szintén szükséges a fagocita sejtek működéséhez. A B5 szükséges az antitesttermeléshez, valamint a fehérvérsejtekből álló immunhadsereg hatékony működésének biztosításához.

C-vitamin

Ez a vitamin az immunerősítő tápanyagok királya, antibakteriális és antivirális hatással egyaránt bír, valamint hatékony antioxidáns.

Természetes antihisztamin, mely segíti a szervezet allergénekre adott válaszát. Ezen kívül a szervezetnek szüksége van rá az eszenciális zsírsavak anyagcseréjében.

E-vitamin

Egy másik zsírban oldódó vitamin, melyet a szervezet képes tárolni. Az E-vitamin egy antioxidáns, mely segíti a szennyeződések következtében bekövetkező szövetkárosodások elleni védelmet.

A fertőzésekre adott antitest válaszhoz szintén szükséges.

Vas

Ez az ásványi anyag létfontosságú gyermeke immunrendszere számára. Ez az a tápanyag, melynek szintje gyakran alacsony a kisgyermekekben és tizenévesekben, s ez vérszegénységet okoz.

A vasra szükség van a fehérvérsejtek és antitestek termeléséhez, s a megfelelő mennyiségű vas nélkül gyermeke nagyobb valószínűséggel szenved gyakori megfázásoktól és egyéb fertőzésektől. A C-vitaminban dús élelmiszerek fogyasztása, a sok vasat tartalmazó ételekkel egyszerre, fokozza a vas felszívódását.

Cink

Ez az ásványi anyag elősegíti gyermeke fehérvérsejtjeinek, különösen limfocitáinak növekedését és fejlődését. Szintén hozzájárul a csecsemőmirigy egészséges és aktív működéséhez.

Igen hatékony antioxidáns, és részt vesz az esszenciális zsírsavak anyagcseréjében.

Sajnálatos módon a cinkhiány igen általános a gyermekekben. Bár a legjobb források egyike a kagyló, mivel ezek a lények a partvonalakon élnek, nagy a kockázat arra, hogy szennyeződéseket tartalmaznak. Gondosan ellenőrizze a beszerzési forrását, és ne felejtse el, hogy allergiás reakció esetén ne adjon kagylót kétévesnél fiatalabb gyermeknek.

Szelén

Hatékony (bár közvetett) antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az ásványi anyag segíti az antitestek termelését.

A szelén azért is fontos, mert részt vesz a glutation-peroxidáz nevű antioxidáns enzim felépítésében.

Fontos, hogy mindennapos étrendünkbe természetes szelénforrásokat is belevegyünk. A tengeri étkek erre megfelelőek, de a cink leírásánál tett megjegyzés rájuk is érvényes.

Kalcium

Bár legismertebb a csontokra és fogakra kifejtett hatása miatt, a kalcium az immunrendszer hatékony működéséhez is fontos.

A komplementrendszer működéséhez is szükséges, valamint minden fagocita sejt megfelelő működéséhez. Az esszenciális zsírsavak anyagcseréje szintén kalciumfüggő, egyéb tápanyagok mellett.

Magnézium

Egy másik nagyon fontos ásványi anyag az immunrendszer egészségéhez a magnézium. Hiánya igen gyakori. jelenség.

Szükséges az esszenciális zsírsavak anyagcseréjéhez, valamint az antitest termeléséhez.

A magnézium alacsony szintje fokozhatja az allergiás reakciókat. Ennek oka, hogy a magnéziumhiány a hisztaminszint emelkedését okozhatja.

1047
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3424
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]